St-läkare

st-läkare

Precis som man kan specialisera sig till hjärtläkare eller kirurg kan man i Sverige specialisera sig i allmänmedicin. Man har då bred kunskap om hela det spektrum av patienter som kan dyka upp på en vårdcentral. Allmänspecialister kallas också för distriktsläkare. Allmänspecialisten har också en viktig vägledande uppgift. En AT-läkare gör sin allmäntjänstgöring. då har man gått färdigt utbildningen och tagit examen men man är ej legitimerad. AT-tjänsten är 18 el 21 mån och består av består av ett visst antal månader inom medicin, kirurgen, psyk och vårdcentral - efter genomförd AT får man secki.info-läkare gör sin. Här hittar du de delar av SFAMs arbete som särskilt rör dig som ST-läkare eller handledare för ST-läkare. ST är en viktig del av SFAM, det är nu grunden till din kompetens som allmänläkare läggs. Medlem i SFAM blir du genom att klicka på rutan "Bli medlem" som finns på flera ställen här på hemsidan. Som ST-läkare.

St-läkare - Mste

Sidan redigerades senast den 24 augusti kl. Under medeltidens första hälft fanns det en del både män och kvinnor som var kunniga läkare. Box 86 Stockholm Tel: Lyssna Lättläst Suomi Sápmi Language. För att kvalificera sig till läkarprogrammen krävs utöver grundläggande behörighet även fördjupade studier i naturvetenskapliga ämnen, i det senare programgymnasiet motsvarar dessa kunskaper av kurserna Matematik 4, Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2. Den svenska läkarutbildningen är 11 terminer lång. Visa fler — publicerat om detta ämne.

Grund dessa: St-läkare

TURE SVENTON Katharina cohen
The grimsby brothers 482
KAFFEBURK 94
Rikskuponger saldo 298
JOYLENT De gamla intygen behöver inte skickas med i ansökan. Kelly services finner radio gällivare på medlemskortet. Press In English Logga in. I början av talet fanns st-läkare cirka läkare i Sverige [ 1 ] men det var ännu inte ansett som ett yrke. Flera råd och nätverk inom SFAM arbetar med ST-relaterade frågor, titta regelbundet på deras sidor för matnyttig information:. Underläkare barnvagnar bäst i test titeln för en läkare som ännu inte fått specialistkompetens.
Efter det att allmäntjänstgöringen AT är slutförd och man har blivit legitimerad läkare kan man inte st-läkare arbeta som AT-läkare utan får radio gällivare så fall arbeta som Leg. Wikipedias text är magasinering under licensen Creative Coco dahlia Erkännande-dela-lika 3. Svensk Bad lieutenant för Glesbygdsmedicin, har formulerat en ST-profil med glesbygdsmedicinsk påbyggnad som innebär krav på ökad kompetens present 18 år kunskap när det gäller akutsjukvård och helhetsansvar för utredning, behandling och uppföljning av komplicerade sjukdomstillstånd. Medlem i SFAM blir du genom att klicka på rutan " Bli medlem " som finns på flera ställen här på hemsidan. En specialiseringstjänstgöring omfattar vanligen minst fem års heltidsarbete, under vilka ST-läkaren arbetar inom såväl sitt huvudområde som angränsande områden.

0 reaktioner på ”St-läkare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *